Izložba 'Metković u dolini Neretve'

09.03.2017.

Izložba 'Metković u dolini Neretve'

Približava se četvrtak, 9. ožujka, dan kada ste svi pozvani u zagrebačku Knjižnicu Medveščak na svemetkovsko-neretvansko druženje. Povedite i svoje ukućane, prijatelje, znance… Bit će mjesta za sve. Druženje počinje u 19 sati.
Povod je tematska izložba 'Metković u dolini Neretve', koju je gđa Milka Tica postavila pred prošli Božić. Izložbu prati bogat katalog, gotovo minimonografskoga tipa, u kojemu je ona ispričala priču o dolini Neretve, našoj povijesti, zanimljivostima, tradiciji, kulturi… Ima tu svačega zanimljivog. Sve je to napravila koristeći dostupno gradivo svoje knjižnice te internet. Koautor izložbe je Ivica Puljan koji je ustupio svoje fotografije nastale posljednjih 15-ak godina.
Uz druženje bit će upriličen i kulturno-umjetnički program.
 
Poveznica na katalog:
https://issuu.com/ivicapuljan/docs/metkovic_u_dn_-_katalog_za_web_20.2

Nagrađeni najbolji iz Hrvatskoga jezika

U ruke svijeću, Neretvani, goj'te prosvjetu

Od 23. do 27. svibnja 2016. u suradnji su metkovske podružnice Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje,  Društva Neretvana i prijatelja Neretve u Zagrebu te Hrvatskoga slova i Neretvanske riznice umjetnina i inih vrijednosti u neretvanskim i istočnohercegovačkim školama na području djelovanja metkovske podružnice Instituta podijeljene knjige učenicima koji su se posebno istaknuli u poznavanju hrvatskoga jezika u prošloj školskoj godini.

Linkovi:

http://www.metkovic.hr/vijest2.asp?vijest=9257

http://likemetkovic.hr/portal/institut-hrvatski-jezik-jezikoslovlje-nagradeni-najbolji-iz-hrvatskoga-jezika/

http://os-sradica-metkovic.skole.hr/?news_hk=1&news_id=835&mshow=290#mod_ne

Jubilarna 10. Noć Neretvana

30.04.2016.

Jubilarna 10. Noć Neretvana
U hotelu je The Westin u Zagrebu 30. travnja 2016. održana jubilarna 10. Noć Neretvana, vrhunac obilježavanja 10. obljetnice djelovanja Društva Neretvana i prijatelja Neretve u Zagrebu. Na početku je večeri predsjednik Društva Luka Vlahović sažeto podsjetio na sve ostvarene ciljeve

8. broj Hrvatskog zbornika

20.04.2016.

 

Dragi Neretvani i prijatelji Neretve,

 

obavješćujemo Vas da je objavljen 8. broj Hrvatskoga neretvanskog zbornika. Neretvanski će libar biti predstavljen na 10. Noći Neretvana koja će se održati u hotelu The Westin u Zagrebu, u subotu 30. travnja 2016. Uz dobar bokun i čašu vina lakše klize i dobra štiva!

Uredništvo Hrvatskoga neretvanskog zbornika

Riječ urednika, Sadržaj