O nama - osnivačka skupština

Društvo Neretvana i prijatelja Neretve osnovano je 11. veljače 2006. godine u Zagrebu u kazalištu Komedija. Cilj društva je poticanje okupljanja građana Zagreba podrijetlom iz Neretve i onih koji su kao prijatelji vezani za Neretvu, njezine tradicije i njen suvremen život.

• osnivacka-skupstina01
  • osnivacka-skupstina02
  • osnivacka-skupstina03

Poseban cilj Društva je pružanje svekolike pomoći razvitku i boljitku Neretve i županije, posebno na gospodarsko - socijalnom, kulturnom, umjetničkom, znanstvenom i turističkom planu. U tu svrhu, Društvo će organizirati predavanja, sastanke, stručne rasprave, susrete, kulturne i zabavne priredbe, aukcije, promocije, vodit će brigu o problemima svojih članova, osobito studenata iz neretvanskog kraja, radit će na održavanju prijateljskih i radnih veza sa srodnim udrugama u RH i inozemstvu, te će se baviti aktivnostima vezanim uz afirmaciju Neretve u hrvatskoj metropoli.

Na osnivačkoj skupštini održanoj u kazalištu Komedija, za predsjednika društva izabran je Luka Vlahović, dopredsjednici su Vedran Damić i Vinko Mioč, a u Upravnom odboru su još: Niko Pavlović, Zdravko Kapović, Mile Nikolić, Matija Vujica, Stipe Šešelj, Mladen Bušić, Dragan Jurković, Zvonko Glamuzina, Zdravko Mateljak,Marica Guina, Domagoj Vidović, Ivan Mišetić i Ante Jelavić. Članovi Nadzornog odbora su Branko Nikolić, Zrinko Markota, Vjeko Martinović, Ivica Nikolac i Jozo Đugum, a Časni sud čine Srećko Ilić, Miljenko Damić i Zorislav Kaleb.