Poziv na svetu misu

16.02.2015.

Dragi Neretvani,

Društvo Neretvana i prijatelja Neretve poziva Vas da 28. veljače (subota) dostojno obilježite stotu obljetnicu rođenja oca Ante Gabrića. Tom će prigodom biti otvorena kauza sluge Božjega oca Ante Gabrića u 11 sati, a navečer će u bazilici Presvetoga srca Isusova u Palmotićevoj ulici u Zagrebu, u 19 sati svečano bogoslužje predvoditi zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić. Nakon mise ćete imati prigodu nazočiti projekciji dokumentarnoga filma „Tamo gdje palme cvatu“ Ljiljane Bunjevac Filipović i predstavljanju knjige „Pisma misionara  Ante Gabrića rodbini u Metkoviću“ povjesničara dr. sc. Ivana Jurića, čiji ćete proslov imati prigodu pročitati u novome (7.) broju Hrvatskoga neretvanskog zbornika. Projekciju i predstavljanje začinit će nastup klape "Slavić". Pridružite nam se u iskazivanju počasti jednomu od najvećih neretvanskih sinova koji je svojom skromnošću i jednostavnošću opčaravao ljude od naše Neretve do dalekoga Bengala.