Neretvanska siesta 2014

15.12.2014.

Na blagdan svete Lucije, 13. prosinca 2014., u prostorijama je Društva Neretvana i prijatelje Neretve u Zagrebu održana treća Neretvanska siesta, priredba čiji je cilj promicanje opusa neretvanskih književnika. Ove je godine Neretvanska siesta bila posvećena najpoznatijemu neretvanskom dramatičaru, uglednomu književniku i glavnomu uredniku Hrvatskoga slova Stjepanu Šešelju.

Akademija praznijeh bukara u sastavu Mihael Kozina, Iva Krtalić, Kristina Jerković, Karmen Štrbić i Domagoj Vidović, koju je uspješno predvodio i posložio ravnatelj kazališta „Komedija“ Niko Pavlović klaparanju praznijeh bukara  i izostanku nekih glumaca unatoč, izvela je ulomke Šešeljevih drama Otmjenost jedne usamljenosti, Madragola ilinam okoločep te dramu o Maruliću čiji je naslov dugačak koliko i jedan čin. Izveden je ujedno dramolet Domagoja Vidovića Tko te šiša, Šiško? u kojemu je Stjepan Šešelj jedan od likova. Dramatične su trenutke lakim notama blažili Karmen Štrbić te otac i sin Antonio i (sedmogodišnji) Matej Volarević.

Program je po običaju vodio i osmislio Domagoj Vidović koji je za ovu prigodu svezao kosu u rep kako bi mu mati mislila da se ošišao. Nakon svršetka službenoga dijela programa uslijedio je božićni domjenak kako bi se nakon kulturnoga uzdizanja smanjila nataložena želudčana kiselina i kako bi se bukare napokon napunile. Neka vam bude žao što nam se niste pridružili!

Uvodni govor Domagoja Vidovića pročitajte ovdje.

Pročišćenu dramu o Šišku Domagoja Vidovića pročitajte ovdje.